Varázsgombázni akar a Michelin-csillagos helyen dolgozó jobbikos szakács

A hétvége legregényesebb threadje az, amiben a szakács azt szeretné megtudni, megmérgeződne-e, ha légyölő galócát enne.

Advertisement

A Facebook nemcsak arra jó, hogy arrogáns hírességek kifakadásain szórakozzunk, igazán mesés dolgok is megesnek itt. Mint például az, amikor a belgiumi Sint-Martens-Latemben található Auberge du pecheur étterem jobbikos magyar szakácsa arról érdeklődik a gombászfórumban, hogy mi történne, ha tabudöntögetésből és tanulási célból légyölő galócát enne. Szerintem megtanulná, hogy nem minden van kígyóbőrből, ami annak látszik.

Amióta Dr Martinkó, a tiszteletbeli cinkes elküldte a linket, azon fantáziálok, hogy milyen nagy buli lesz nemsokára a Sint-Martens-Latem-i konyhában! Hogy mi történik, ha összeér a szélsőjobb a goás hippikultúrával? Remélem, hogy egy fergeteges hangulat sámánparti a tűzhelyek között! Nyitószámnak javaslom a legjobb magyar partidorogos számot, a Te mit nyomsz?-ot a Belgától. Ha pedig van rozsomák, báka és lajhát a konyhán, a galócázó szakácsok el is játszhatják a dalszöveget:

Felszívtam egy poloskát
Mennyit?
Egy egészet!
Úristen!
Betoltam egy zsizsiket!
Hova nyomtad? Így fülbe?
Neem! Kézbe!
Rozsomákteát valaki? Na?
Á, én lenyaltam egy káposztalepkét! Kész!
Jó cucc volt?
Ja, épp hogy kikelt! Kamesz mit csinál?
Ott nyalogat a pultnál egy békát.
Te mit nyomsz?
Hoztam magammal egy lajhárt.
Hogy hoztad be?
Á, még kint a hátamra raktam..

Vélemény, hozzászólás?