​A saját pénzükből buzdítanak szavazásra

Mintha megint lementem volna a Tilos az Á-ba: régi narancsosok, filmesek, reklámosok hevítenek a választáson való részvételre egy vadonatúj klipen, amit a Cyd Films nevű cég, vagyis Csényi Kati és Daniel Young hozott össze.

Advertisement

Én például még életemben nem hallottam ennyit beszélni Pohárnok Gergely világhírű operatőrt, a régi Narancs-fotóst, mint ebben a klipben, amelyikben egy rakás lelkes ember mellett szerepel Vágvölgyi B. András, Déri Miklós, Csényi Kati, Kiskádár Tamás, Kovács Gábor producer, Bombera Kriszta, Vranik Roland, Géresi "Puszi + Hajtáspajtás Lackó, Birkás Máté, Sebő Ferenc, meg még egy csomóan.

A Szavazz! néven nyomuló Cyd filmesek nem valamelyik párt, hanem általában a szavazás mellett kampányolnak, bár a politikai szimatom azt súgja, hogy a szereplők egyike sem a Fideszre fog szavazni. Csényi Kati a Cinknek elmesélte, hogy ők találták ki ezt az egészet, és vállalkozó kedvű ismerősök segítségével forgatták le. A leghíresebb szereplő, aki elvállalta, Kulka János lett volna, de vele a végén nem tudták leegyeztetni.

Advertisement

Első kézből mondhatom, hogy szavazni tényleg király: soha semmin nem gyötrődik annyit az ember, mint azon a megoldhatatlan feladványon, hogy rossznál ellenszenvesebb lehetőségek közül kit válasszon a végén. De valakit csak választ, és ekkor jön az utolérhetetlen megkönnyebülés, hogy ezt csak négy év múlva kell megismételni. Ezt a pillanatnyi könnyed érzést négyéves lekiismeret-furdalás követi a kiválasztott párt és személy miatt, így a következő szavazás bizonyos értelemben megkönnyebbülésként érkezik. Ugye milyen fasza? Ha még nem próbáltad, itt az idő, én 1990 óta csinálom és egyre hevesebb a furdalás, így egyre jobb a buli!

A tippért köszönet Dr Martinkónak.

Vélemény, hozzászólás?