​Hát ennek a magyar futballistának sem sikerült

A Kicker c. sportnapilap szerint Szalai Ádám a kevés játéklehetőség miatt távozna a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Schalke 04-től.

Advertisement

Az első számú német szaklap honlapjáról kiderül, a magyar válogatott támadó jelezte is szándékát ügynökének. A 26 éves csatár a nyáron 8 millió euró ellenében érkezett a csapathoz a Mainztól, és jól is kezdődött a gelsenkircheni karrierje, a görög PAOK elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn két góljával nagy szerepe volt abban, hogy kiharcolták a csoportkört.

Szalai eleinte a Bundesligában is kezdőként kapott lehetőséget, amiben nagy szerepe volt annak, hogy a holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar sérülés miatt hosszabb időre kidőlt.

Advertisement

A Kicker megjegyzi: Szalainak rosszul jött, hogy leigazolták az AC Milantól Kevin-Prince Boatenget, ráadásul Huntelaar visszatért és bombaformába került, legutóbbi 13 mérkőzésén 11-szer volt eredményes. A Schalke egycsatáros rendszerében elől Huntelaar játszik, ráadásul az elmúlt hetekben Szalait már a nigériai Chinedu Obasi is megelőzte a rangsorban, így a magyar játékos a legutóbbi 11 fordulóban mindössze 58 percet töltött a pályán.

Nagy kérdés ugyanakkor, írja a Kicker, hogy a Schalke hajlandó lesz-e elengedni Szalait, akinek a szerződése 2017-ig szól.

Advertisement

[MTI]

Vélemény, hozzászólás?