Szili nemzetben gondolkodik. De ez nem fontos

Illustration for article titled Szili nemzetben gondolkodik. De ez nem fontos

Kéne csinálni egy toplistát azokról a magyar politikusokról, akik a legnagyobbat bukták ahhoz képest, hogy milyen magasan jártak. Mondjuk a rendszerváltás környéke óta.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt olyan politikai erő, amely szociális elhivatottságában baloldali, ugyanakkor nemzetben gondolkodik és vallja a keresztény elveket is – mondta Szili Katalin, a párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Tatabányán.

"Azt valljuk, hogy baloldali politikai erő sohasem lehet ateista és sohasem tagadhatja meg a nemzetét. Mi csak nemzetben tudunk gondolkodni, egy olyan európai és összetartó nemzetben, melynek egyik fundamentumát a magyarsághoz tartozás jelenti" – jelentette ki a politikus.

Advertisement

Olvasom ezt az MTI-ben, és nézegetem a KaTI plakátjait is Budapesten, és az jutott eszembe, amit az elején írtam. Szili Katalinnak nyilván semmi esélye bekerülni a parlamentbe, egyáltalán, semmire sincs már semmi esélye. Mármint az úgynevezett nagypolitikában. Ha belegondoltok, kilenc éve alig néhány szavazat választotta el attól, hogy Magyarország első női köztársasági elnöke legyen. 185-182-re kapott ki Sólyom Lászlótól, Áder János akkori fő-Fidesz-taktikus trükkje és néhány, a titkos szavazás leple alatt lázadó szabad demokrata döntése következtében. Bagatell. Ennyin múlott, hogy most szuper rezidenciát és komoly jövedelmet élvező exállamfőként tengesse életét, ahelyett, hogy reménytelenül kampányol a semmiért.

Illustration for article titled Szili nemzetben gondolkodik. De ez nem fontos

Advertisement

Szóval, kéne csinálni egy ilyen toplistát. Érdekes, hogy annak a még háromnak, aki kapásból eszembe jutott, dettó volt köze a köztársasági elnökséghez. Pozsgay Imre már annak képzelhette magát, de a négyigenes népszavazás kiütötte a nyeregből. Torgyán Józsefet sokan annak várták, de lemondott róla önként és dalolva (máig sem tudja senki pontosan, hogy miért), Mádl Ferencet emelte fel maga helyett, hogy a Fidesz nem sokkal később a torkára lépjen. Schmitt Pál meg is kapta a széket, saját ostobaságának köszönhetően repült ki belőle.

Rajtuk kívül kiket kéne még belerakni egy ilyen névsorba?

Vélemény, hozzászólás?